WITLOVE

Roergebakken kalkoen met witlof en mosterd

Benodigdheden:

  • 500 gram kalkoenschnitzel

  • 6 struikjes witlof

  • 1/8 liter crème fraîche

  • 1/2 - 1 eetlepel grove mosterd

Bereiding:

  1. Snijd de schnitzel in smalle reepjes. Maak de witlof schoon, snijd het stronkje er kegelvormig uit en snijd de struikjes in brede reepjes.

  2. Verhit de boter in een wok (of braadpan) en roerbak de reepjes kalkoen rondom lichtbruin. Bestrooi met zout en peper.

  3. Voeg de reepjes witlof en de crème fraîche toe en breng het geheel al roerende aan de kook; laat het mengsel zachtjes ca. 3 minuten pruttelen tot de witlof beetgaar is en roer dan de mosterd naar smaak erdoor. 

Tip: Lekker met rijst of pasta. Het gerecht kan ook met gesnipperde bieslook bestrooid worden. Wanneer er geen crème fraîche is, kan dit vervangen worden door kookroom of philadelphia. 

Stageblog van Stichting Feiteira, 2019 Portugal
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin