SOPA DO ABOBRINHA

Courgettesoep

Benodigdheden:
  • 1 ui
  • 2 courgettes

  • 2 el traditionele olijfolie

  • 1 liter kippenbouillon van tablet

  • 125 ml verse slagroom

Bereiding:

  1. Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui in de olie tot deze glazig ziet. Roer de courgette erdoor en bak nog 3 min. mee op hoog vuur. Regelmatig roeren.
  2. Schenk de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de courgetten 10 min zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in diepe borden. 

Tip: Ook lekker met stukjes gerookte zalm of kip. Een broodje erbij is ook aan te raden. Daarnaast kan de soep minder fijn gepureerd worden en hoeft er niet perse room aan toegevoegd te worden. 

Stageblog van Stichting Feiteira, 2019 Portugal
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin