DE BALLUHH

Rijst met gehaktballen in tomatensaus.

Benodigdheden:

  • 500 gram gehakt (kan gemengd of alleen rund)

  • 1 ui

  • 1 knoflookteen

  • 2 tomaten 

  • 200 gram tomatensaus

  • rijst voor 4 personen

  • 2 eetlepels olijfolie 

  • 1 eetlepel tarwemeel

Bereiding:

  1. Kneed het gehakt tot een grote bal. Voeg de olijfolie en tarwemeel toe en kneed dit goed. 
  2. Strooi de gewenste hoeveelheid zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en mediteraanse kruiden door het gehaktmengsel. Kneed dit goed door. 

  3. Rol de gehakballetjes in gewenste grootte. Bak deze in een pannetje gaar. 

  4. Snijd de ui, knoflookteen en tomaten klein. Bak de ui en knoflook in een pan tot deze glazig zien. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak deze kort. Voeg daarna de tomatensaus toe en laat dit 5 minuten sudderen.

  5. Voeg de gehaktballen toe aan de tomatensaus en laat dit nog eens 5 minuten sudderen.

  6. Kook ondertussen de rijst, zoals op de verpakking aangegeven. 

Tip: Lekker om er broccoli of een andere groente naast te doen. 

Stageblog van Stichting Feiteira, 2019 Portugal
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin