DE EERSTE LICHTING

RuDiJoDa 

DE STAGIAIRS VAN HET EERSTE SEMESTER

Van september tot en met november 2019 bevinden zich 4 Forensisch Onderzoek studenten in het mooie Portugal. Allemaal voor hun stage in opdracht van stichting Feiteira. De stichting biedt trainingen, cursussen en stagemogelijkheden aan. Alle werkzaamheden zullen gaan over veldonderzoeken naar de impact van bosbranden. Om het komende veldonderzoek goed en veilig te laten verlopen zijn er stageplaatsen beschikbaar gemaakt om onderzoek te doen naar de natuur en veiligheid van het gebied. De stagiairs die deze stageplaatsen vervullen zullen zichzelf hieronder voorstellen. 

Hoi! Ik ben Ruby, 21 jaar en geboren in Amsterdam en wonende in Assendelft. Althans op het moment woon in natuurlijk in Vinha da Rainha Portugal. Hier woon ik samen met mijn mede collega's Daan, Diana, Jolijn en mijn allerliefste Donkeydog (dierenvriend nummer 1 is wat ik ben!!).

Ik ben derdejaars student Forensisch Onderzoek aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn stage is door stichting Feiteira gevraagd een inventarisatie te maken van alle insecten in Portugal in combinatie met alle risico's die deze insecten met zich meebrengen.


Hoi! Ik ben Diana, leuk dat jij ook voor de charmes van deze blog bent gevallen!!

Ik ben een vierde jaar studente op de Hogeschool Saxion te Enschede. Geboren in Amsterdam, wonende in Almere en nu helemaal in Vinha da Rainha, Portugal... JA! Dat is gebeurd.

Ooit een sop gemaakt? Nee niet om schoon te maken, maar een Standard Operating Procedure. Mijn stage zal voornamelijk bestaan uit het maken van SOP en het uitvoeren deskresearch gecombineerd met fieldresearch. Dus héél véél lezen. 


Hallo daar! Ik ben Jolijn, momenteel vierdejaars studente Forensisch Onderzoek aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Wonende in Deventer, maar van september tot december 2019 in het mooie Portugal te vinden. Het doel van mijn stage is om een methode(s) te vinden waarmee de weg te vinden is en waarmee interessante locaties terug te vinden zijn.

Na in mijn eerste twee jaar van de studie veel geleerd te hebben, was het tijd om het werkveld te ontdekken. In mijn derde jaar heb ik een Smart Solution project en mijn minor beide met succes afgerond. Het project ging over het analyseren drugs afvalwater in het riool, tijdens dit project heb ik veel op het lab gewerkt. Mijn minor bestond uit een gedeelte cold case en een deel tafonomie. Voor het onderdeel cold case mocht ik samen met 10 andere studenten 3 cold cases behandelen door Open Source Intelligence en interviews. Voor het vak tafonomie moest ik, na het krijgen van theorielessen, een praktische case study opzetten over een overleden big.

Naast mijn studie werk ik in de horeca en sport ik graag. Toch ben ik ook veel op de bank te vinden. Na de leerzame ervaring van een stage in het buitenland ben ik van plan af te studeren. 


Hoi allemaal! Mijn naam is Daan, vierdejaars student Forensisch Onderzoek aan Hogeschool van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ik kom uit Anna Paulowna, ja zo heet de plaats echt, ben 20 jaren jong en op zoek naar avontuur. Een beter avontuur dan naar het buitenland verhuizen, met drie vreemden in een huis te worden gestopt en jezelf maar moeten redden bestaat eigenlijk niet.
Dit avontuur is mede mogelijk gemaakt door Stichting Feiteira die stagemogelijkheden biedt aan hbo studenten. Van de stichting krijgt de stagiair een onderwerp met een bijbehorende opdracht.

Mijn onderwerp: Flora en Fauna! Of simpelweg Plantjes en Diertjes, klinkt uitgebreid.. en dat is het ook. Er is mij gevraagd om een inventarisatie te maken van alle risico's die deze plantjes en diertjes met zich mee kunnen brengen. Dus de aankomende weken zal ik veel mensen, plaatsen en organisaties bezoeken om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Daarbij ben ik natuurlijk ook veel buiten in de natuur te vinden!


Stageblog van Stichting Feiteira, 2019 Portugal
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin