Week 9 - Trap er niet in

28-10-2019

Deze week was een semi-rustige week. Op maandag is Ruby begonnen met haar experimenten, met als doel om verschillende insecten te vangen. Hiervoor heeft ze zelf vallen gemaakt van oude flessen en deze in de boom opgehangen en ingegraven in de grond. Zie hieronder haar mooie constructie. Daarnaast waren Diana en Jolijn die dag ook druk bezig met het rondmaken van deze blog. Hier wilde de wifi helaas niet aan meewerken, dus verhuisden ze naar een goed wifi plekje beneden voor de receptie. 

Dinsdag zijn Diana en Jolijn erg vroeg per trein vertrokken richting Coimbra. Daar hadden zij een afspraak met een Imke. Zij studeerd Neurologie aan de Universiteit van Coimbra. Bij het vorige bezoek aan Coimbra hebben Diana,  Jolijn en Daan ook de Universiteit bekeken. Echter was dit alleen de buitenkant en de highlights (waarvoor je een kaartje moest kopen). De dames wilden graag ook een faculteit van de Universiteit van binnen bewonderen. Imke heeft ze rondgeleid door haar faculteit. Dit was een erg mooi oud gebouw. Vroeger was het een klooster voor weeskinderen. Ondanks dat er een keer brand is geweest in dit gebouw, is de oudheid in dit gebouw nog goed terug te zien. Oude bankjes, mooie tegels en details op de muren. 

Na de faculteit te hebben gezien, heeft Imke het tweetal nog wat leuke highlights van de stad laten zien. Één daarvan was het kattencafé, genoemd Pet & tea. Jolijn, die een grote kattenfan is, moest hier natuurlijk een kijkje nemen. Na afscheid te hebben genomen van Imke, zijn ze dan ook bij het kattencafé thee gaan drinken met wat lekkers er bij. Daar hebben ze de blog compleet gemaakt en met de katten geknuffeld uiteraard. Toen Diana last kreeg van haar allergie voor katten werd het tijd om te gaan. 

De rest van de week verliep rustig. Iedereen ging verder met zijn onderzoek. Niet alleen de studenten waren druk bezig. Ook de boeren waren hard aan het werk om hun rijstvelden te oogsten. Na de oogst staken ze het overgebleven afval in brand. Dit leverde, in combinatie met een mooie zonsondergang, een indrukwekkend uitzicht op. 

Niet alleen de stagairs zijn in Termas da Azenha in bezit van een blog, ook eigenaresse Ellen. Zij vond het dan ook leuk om een stukje over ons te schrijven voor haar blog. Daar hoorde natuurlijk een photoshoot bij. 

In het weekend heeft iedereen genoten van het lekkere weer, wat zeker nog een cadeautje was voor eind oktober. Op zondag besloten Diana en Jolijn een kijkje te nemen in Soure, het plaatste waar altijd de boodschappen worden gedaan. Hier was alleen niet veel te beleven, dus besloten ze wat te drinken en snacken in een pastelaria. 

Dat was dan alweer week 9. Aankomende week zitten ze al weer op de helft van hun stageperiode! 

Até a próxima semana!

RuDiJoDa

Stageblog van Stichting Feiteira, 2019 Portugal
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin