Week 8 - Bombeiros

21-10-2019

Wat vliegt de tijd voorbij zeg... Maandag zijn Ruby en Daan naar Porto gereden om daar een natuurmuseum te bekijken. Een paraplu was geen overbodige luxe geweest. Het kwam namelijk met bakken uit de hemel vallen, dus besloten ze te schuilen. Gelukkig duurde de bui maar enkele minuten en konden ze daarna snel naar het museum rennen. Ruby en Daan hoopte informatie te verzamelen over de planten, dieren en insecten die Portugal rijk is, maar dit viel een beetje tegen. Foto's waren jammer genoeg niet toegestaan.

Dinsdagochtend zijn Ruby en Daan naar het tuincentrum vertrokken met als doel, spullen te halen voor toekomstige onderzoeken en "Project BOOM". Een project waarbij de studenten een boom uit de grond hebben graven, zodat deze mee kan naar Nederland als studiemateriaal. Het is een bijzondere boom, want deze is vanuit binnen verbrand. 

De rest van de week bestond voor Ruby en Daan uit graven, graven, en nog eens graven. Het heeft gezorgd voor pijn, verdriet en agressie, maar uiteindelijk in euforie toen de boom uit de grond was. Wat was dat een werk... 

Verder hebben Diana en Jolijn dinsdag Bipper van binnen en van buiten schoongemaakt. Ook altijd leuk om dat even te doen #NOT

Voor zondag stond Santa Comba Dão op de planning. Daar hebben Diana en Jolijn de brandweer geïnterviewd. Toen de twee dames aangelopen kwamen stonden er drie mannen op hun te wachten. Het voelde aan het begin wat ongemakkelijk, maar na een tijdje werd er zo nu en dan gelachen en was het ijs gebroken. Door de taalbarrière was het soms lastig om de vragen te stellen en antwoord erop te krijgen. Na het interview hebben de dames een rondleiding gekregen door de kazerne. Om de late middag af te sluiten zijn de dames onderweg naar huis gestopt bij Praia Fluvial da Senhora da Ribeira. 'N mooi meer met een prachtig uitzicht. Ook hier was de zonsondergang een plaatje waard!

Até a próxima semana!

RuDiJoDa

Stageblog van Stichting Feiteira, 2019 Portugal
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin