Week 13 - Vaarwel Portugal

25-11-2019

Dat was het dan. De laatste week in Portugal, waarin Daan, Ruby en Jolijn op donderdag al afscheid moesten nemen van Diana. Het was een rustige week en eigenlijk was iedereen al aan het aftellen tot het vertrek. Ruby en Daan gaan namelijk in de maandag van week 14 weg en Jolijn reist met ze mee naar Porto om daar nog wat dagen met haar vriendin door te brengen. Maar dat is natuurlijk het blogmateriaal voor week 14.

Woensdag zijn Ruby, Diana en Jolijn voor het laatst naar de supermarkt, Diana moest namelijk nog 2 kilo Bacalhau meenemen voor haar hele familie. Dat was nog wel een klus, want communiceren was moeilijk aangezien ze in de supermarkt alleen Portugees konden. Gelukkig is Google Translate hier hun beste vriend en kwamen ze er na enige moeite uit. 

Weten jullie nog dat Donkeydog 2 weken geleden een 2 konijntjes had gevangen. Deze week was het weer raak. Alleen dit keer geen konijn, maar een kip. Ze had deze gevangen tijdens haar dagelijkse wandeling met Ruby. Gelukkig heeft de kip de vangst overleeft en woont nu veilig bij Ellen in een kinderbedje met stro. Aangezien elk beest hier in de omgeving een naam krijgt, zo ook de kip. Meet Carolina!

Het was wel even wennen, nadat de stagiairs Diana hadden afgezet op het station, waarvan de naam moeilijk is uit te spreken (Bifurcação de Lares). Daar hebben de studenten nog wel wat moeite voor gedaan, maar na enig nadoen opgegeven. 

De laatste dagen zijn de stagewerkzaamheden afgerond, de koffers gepakt en is het verblijf van de afgelopen 3 maanden schoongemaakt. Daarnaast waren er weer mooie zonsondergangen, waarmee menig camerarol vol mee zit (zie de eerste foto).

Até a próxima semana! Weer vanuit een de oud vertrouwde Hollandse bodem.

RuDiJoDa

Stageblog van Stichting Feiteira, 2019 Portugal
Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin